SUPERSANKAREITA YHDYSVALLOISSA JA MAAILMALLA: kuuluisista kuuluisimmat (USA:sta katsoen)

(Jäsentely vielä hieman epäjohdonmukaista, kuvia ei kaikista hahmoista ole saatavilla, työstämme kun ehdimme.)

Trinity aka Robert Brody on epäilemättä tänä päivänä Yhdysvaltain tunnetuin supersankari. 1959 uransa aloittanut lentävä, yliluonnollisen vahva ja komentavan äänen omistava elävä legenda käytännössä toi supersankarit takaisin unohduksesta McCarthyn puhdistusten jälkeen, ja aloitti supersankareiden toisen aallon maassa. Vietnamissakin sotinut perinteisiä amerikkalaisia arvoja puolustava viisikymppinen Trinity palasi aktiivisesti julkisuuteen 1983 Teksasissa, jolloin hän perusti Protectorsin. Hän on nykyään tämän ryhmän johtaja ja supersankarikuvassa hyvin näkyvä henkilö. Hän on naimisissa, mutta lapsia hänellä ei ole.

Protectors on Dallasissa, Teksasissa päämajaansa pitävä supersankarijoukkue, jota Trinity johtaa. Sen jäsenet eivät yleensä käytä salaisia henkilöllisyyksiä ja ryhmä keskittyy "perinteiseen supersankaritoimintaan" eli pelastustöihin, viranomaisten avustamiseen ja yleiseen hyväntekeväisyyteen. Ryhmän jäsenistä tunnetaan parhaiten Trinity, Mach Three ja Ghostrider. Lisätietoa

Terra aka Garvey D. Boole on 70-luvulla aloittanut chicagolainen maaperää hallitseva supersankari, joka perusti Danger Menin, maan ensimmäisen supersankarijoukkueen 1982. Terra kävi pitkään taistelua Chicagon alamaailman kanssa ja oli joukkueineen tärkeä tekijä kaupungin nykyisen turvallisuuden aikaansaamisessa. 1987 Terra riisui naamionsa ja siirtyi supersankaritoiminnasta politiikkaan; hän istuu tällä hetkellä Chicagon kunnanvaltuustossa ja pyrkii kongressiin.

Sparkle on Kaakkois-Yhdysvalloissa vaikuttava supervoimainen rockmuusikko, joka astui julkisuuteen 1978. Hänen yhtyeeseensä on satunnaisesti kuulunut muitakin supersankareita, ja lyhyen aikaa hän itse kuului Kalifornian Secret Armyyn. Sparkle on täysipäiväinen muusikko, varsin taitava joskin enemmän kaupallinen kuin persoonallinen; hänen levynsä myyvät aina erinomaisesti. Hänen voimansa liittyvät valon käsittelyyn, ja ne ovat olennainen osa hänen lavashowtaan.

Pharaoh on supervoimainen mestarivaras, joka on jo lähes viisitoista vuotta kulkenut halki mantereen ja ryöstänyt mahdottomina saaliina pidettyjä arvoesineitä. Hän pitää viranomaisia pilkkanaan ja on leikkinyt kissaa ja hiirtä useiden supersankareidenkin kanssa. Häntä ei ole koskaan saatu kiinni, vaikka pari kertaa hänen ryöstönsä onkin estetty. Pharaoh varoittaa yleensä aikeistaan etukäteen ja toimii "kunniallisen herrasmiesvarkaan" tavoin: hän ei koskaan vahingoita ketään ja myöntää tappionsa jos vastapuoli estää hänen ryöstöyrityksensä. Pharaohin voimien luonteesta ei ole tarkkaa tietoa; ei liioin hänen ulkonäöstään tai edes sukupuolestaan; kaikissa valokuvissa hänestä hänellä on yllään monimutkainen egyptiläinen naamio.

Detroit Steeliä aka Hamilton Chesteriä pidetään maailman vahvimpana ihmisenä. Tämä detroitilainen musta supersankari aloitti uransa 1979 asettumalla kotikaupunkinsa sosiaalista epäoikeudenmukaisuutta vastaan ja saattamalla väkivallattomasti mutta lujalla otteella kuriin paikallisten mustien ghettojen jengejä. Viime aikoina hän on tehnyt mm. elokuvia Hollywoodissa.

Mach Three aka Peter Prescott on arvioiden mukaan maailman nopein mies. Tämä kymmenisen vuotta sankarina toiminut Protectorien jäsen pystyy nimensä mukaisesti lentämään lähes kolminkertaista äänennopeutta.

Winter on kalifornialaisen Secret Armyn (lisätietoa) tunnetuin jäsen länsirannikon ulkopuolella, johtuen pääasiassa hänen esiintymisestään Penthouse’s Petinä maaliskuussa 1988. Winter on äänekäs liberaaliradikaali joka antaa tukeaan milloin millekin aktivistiryhmälle. Hänen oikea nimensä ei ole tiedossa.

Inferno on enimmäkseen länsirannikolla ja keskilännessä toiminut superterroristi, liekehtivä, hyvin tuhoisa ja kestävä olento joka on nähty useita kertoja hyökkäämässä armeijan edustajien kimppuun. Hänen oikeasta nimestään tai motivaatiostaan ei ole tietoa, mutta hän on aiheuttanut kymmenien ihmisten kuoleman ja satojen miljoonien vahingot.

Storm Knights on itärannikolla 1984 toimintansa aloittanut supersankarijoukkue, jonka jäsenistä useimmat ylläpitävät salaista henkilöllisyyttä. Storm Knights esiintyy julkisuudessa harvoin eikä yleisö tiedä sen edesottamuksista paljoa; jäsenistä tunnetaan nimeltä Crusher, Blaze ja Mimic, mutta muitakin on.

Drake on Phoenixissa, Arizonassa yksin toimiva supersankari jonka oikeasta henkilöllisyydestä ei ole tietoa. Hän kykenee muuttumaan hopeanväriseksi lohikäärmeenkaltaiseksi olennoksi, joka on valtavan vahva, kestävä ja nopea. Drake ei paljoa julkisuudessa esiinny, eivätkä kaikki Phoenixin viranomaiset arvosta häntä, mutta hän on silti saanut runsaasti mainetta näyttävien voimiensa ja kirjavan uransa vuoksi.

Barracuda on miamilainen 70-luvulla toimintansa aloittanut supervigilante. Tämä mustapukuinen salaista henkilöllisyyttä käyttävä paikallisten rikollisten kauhu on monella tavalla tyypillinen esimerkki 1970-luvun sankarista, ja kuluvan vuosikymmenen aikana supersankaritutkijat ovat analysoineet häntä kyllästymiseen asti. Barracuda ei ole omaa tyyliään muuttanut kymmeneen vuoteen, eikä anna haastatteluja tai ole muutenkaan paljoa tekemisissä tiedotusvälineiden kanssa. Hänen yliluonnolliset voimansa eivät ole tarkalleen tiedossa, mutta oletettavasti hän on hyvin taitava hiiviskelijä.

Skyrocket on Bostonissa vaikuttava lentävä energiasäteitä ampuva supersankari, joka ylläpitää salaista henkilöllisyyttä. Hän on toiminut kaupungissa jo yli 10 vuotta ja hänellä on hyvä maine niin yleisön kuin viranomaistenkin keskuudessa.

Tigerman on aiemmin Danger Meniin kuulunut tiikerijuovaiseen asuun pukeutuva nopea ja yliluonnollisen vahva supersankari, joka nykyään tekee soolouraa Chicagossa. Hänen oikeaa nimeään ei tiedetä.

White Wizards on Ku Klux Klaanin yhteydessä toimiva hyvin salaileva supersankarijärjestö, jonka toiminnasta ei paljoa tiedetä. Wizards tunnustaa avoimesti valkoisen rodun ylemmyyttä kannattavaa rotuoppia, ja sitä epäillään yhteyksistä lainvastaisiin toimiin; joissain osissa eteläisiä Yhdysvaltoja se on kuitenkin melko suosittu. Sen jäsenistöstä tunnetuimpia ovat Comet ja Eclipse.

Nighthawks on enimmäkseen itärannikolla toimiva rikollisorganisaatio (lähinnä terroristeja tai palkkasotureita, tarkkaa tietoa ei ole), jonka edesottamuksista ei tiedetä paljoa. Jäsenistöstä tiedetään nimeltä ainoastaan organisaation johtaja, Redeemer.

Arctic Light on kanadalainen supervoimainen pelastusalan järjestö, joka on toiminut jo vuodesta 1980 mutta jota ei Yhdysvalloissa paljoa tunneta. Järjestön johtaja on nimeltään Sean Tollier tai Human Tank. (Lisätietoa ryhmästä)

Rollercoaster aka Tommy Ray Eddison on mm. Platoonissa näytellyt elokuvatähti ja Secret Armyn jäsen, yliluonnollisen vahva ja nopea 80-luvulla toimintansa aloittanut sankari. Rollercoaster esiintyy muiden Secret Armyn jäsenten tavoin paljon julkisuudessa, vaikka länsirannikon ulkopuolella hän ei olekaan niin hyvin tunnettu.

Scream on pääasiassa eteläisissä Yhdysvalloissa toimiva supervoimainen ammattirikollinen, jonka tärkein voima on hänen tuhoava huutonsa.