SECRET ARMY

ulkopuolisen silmin

Secret Army perustettiin 1984, juuri sen jälkeen kun supervigilante Airburst oli ajettu ulos Los Angelesista. Sen alkuperäiset jäsenet olivat Blink, Maze, Slick ja Rollercoaster, ja toiminta oli alusta alkaen hyvin julkista sekä populistista. Secret Armyn virallinen toimenkuva on hyväntekeväisyysjärjestö, mutta käytännössä valtaosa sen jäsenistä käyttää Secret Armya vain saadakseen lisää mainetta ja julkisuutta. Käytännössä kaikki Secret Armyn jäsenet ovat korkean profiilin julkkiksia, jotka rahastavat maineellaan kaikilla olemassaolevilla keinoilla.

Secret Armyn taustalla toimii Blinkin perustama Barbara West Foundation, joka toimii lahjoitusrahoin. Säätiön omaisuuden arvioidaan olevan noin $5,000,000. Blink toimii BWF:n puheenjohtajana; säätiön toinen näkyvä hahmo on PR-päällikkö Larry Kleckowski. BWF on luonnollisesti verovapaa ja voittoatuottamaton järjestö; ryhmän jäsenten todelliset tulot tulevatkin muualta kuin sen kautta.

Secret Army on vuosien saatossa saanut lisää jäseniä ja menettänyt vanhoja. Enimmäkseen sen julkisuuskuva on pysynyt hyvänä, huolimatta joistakin mustista tahroista, kuten Slickin menehtymisestä heroiinin yliannostukseen ja Rollercoasterin joutumisesta syytteeseen 14-vuotiaaseen tyttöön sekaantumisesta tammikuussa 1987 (asia tosin selvitettiin oikeussalin ulkopuolella). Joukkueen koko jäsenluettelo on seuraava:

Blink (Irene West, johtaja)		1984-		
Maze (oikea nimi tuntematon)		1984-		
Slick (Elijah O'Donnel, kuollut)	1984-1986	
Rollercoaster (Tommy Ray Eddison) 	1984-
Sparkle (Sparkle)			1984-1985
Winter (oikea nimi tuntematon)		1985-	
Poltergeist (Herbert Nixon)		1986-1987
Clockwork (Casimir Andalek)		1987-	
Tarot (oikea nimi tuntematon)		1988-
Blink kykenee ampumaan tuhoisia energiasäteitä silmistään. Hän on joukkueen ehdoton johtaja, maineeltaan tehokas ja äänekäs työnarkomaani joka omistaa kaiken aikansa Secret Armylle ja toimii yleensä sen äänenä julkisuudessa.

Maze osaa lentää ja siirtää esineitä sekä olentoja "mielisokkeloon", jonkinlaiseen taskumaailmaan josta hän voi myös vetää ne pois halutessaan. Hän on Secret Armyn ylivoimaisesti hiljaisin jäsen, jota ei paljoa julkisuudessa näy.

Slick osasi saada asioiden välisen kitkan joko voimistumaan tai heikkenemään. Hän oli tyyliltään melkoinen showmies, hyvin suosittu aikanaan, ja hänen kuolemaansa surtiin valtavasti.

Rollercoaster on yliluonnollisen vahva, kestävä ja nopea. Hän on myös varmaan Secret Armyn näkyvin jäsen, joka tekee elokuvia, esiintyy julkisuudessa ja järjestää hurjia juhlia. Hän on hyvin suosittu, hauska, energinen ja ulospäinsuuntautunut, ja aina valmis esiintymään faneilleen.

Sparkle hallitsee valoa; hän osaa tehdä ilotulituksia tai ampua lasersäteitä. Itsenäisenä muusikkona Sparkle toimii edelleen Kaakkois-Yhdysvalloissa, eikä häntä tunneta kovin paljoa Kaliforniassa.

Winter projektoi kylmää ja voi jäädyttää asioita. Hän on Secret Armyn hankala tapaus, joka tuntuu tekevän asioita vain järkyttääkseen yleisöään. Hän kannattaa julkisesti useita enemmän tai vähemmän valtavirrasta poikkeavia ryhmittymiä (valaanpyynnin vastustajat, abortin laillistajat ym).

Poltergeist on telekineetikko. Hän oli varsin vaisu ja julkisuutta kaihtava ihminen, joka vetäytyi valokeilasta kun hänen salainen henkilöllisyytensä paljastui.

Clockwork rakentaa ällistyttäviä laitteita arkipäiväisistä osista. Hän on 19-vuotias, huumorintajuinen, sukkelasanainen ja optimistinen ihminen, hyvin kekseliäs ja karismaattinen. Clockwork on tällä hetkellä Rollercoasterin ohella toinen Secret Armyn virallisista julkkishurmureista.

Tarotin voimien tarkkaa laatua ei tiedetä. Todistettavasti hän on ainakin yliluonnollisen vahva. Häntä ei ole julkisudessa paljoa vielä näkynyt, eikä hän ole kovin puheliaalta vaikuttanut.

Secret Armyn puuhia

Syyskuu 1984: Joukkue perustetaan. Hyväntekeväisyyskeikkoja esim. Meripelastusyksikön ja Santa Monican naapurivartioston apuna.
Lokakuu 1984: Secret Army auttaa poliisia rauhoittamaan mellakan Wattsissa. Operaatio sujuu täysin rauhallisesti ja supersankareiden paikallaolo rauhoittaa riehujat kummasti. Mukana Blink, Maze, Slick, Rollercoaster
Vuodenvaihde 1984-1985: Sparkle liittyy joukkueeseen, joskin lähtee pois alkuvuodesta 1985 jälkeen. Useita hyväntekeväisyyskeikkoja poliisin, rannikkovartioston ja pelastusyksiköiden apuna.
Toukokuu 1985: Epäonnistunut pankkiryöstö Westwoodissa johtaa panttivankitilanteeseen, johon Secret Army saapuu avustamaan poliisia. Blinkin auttaessa panttivankineuvotteluissa Maze ja Slick hiipivät sisään pankkiin ja onnistuvat yllätyksen avulla neutraloimaan ryöstäjät. Laukaustakaan ei ammuta eikä kukaan vahingoitu.
Kesäkuu 1985: Rollercoaster pääsee näyttelijäksi elokuvaan Platoon
Lokakuu 1985: Secret Army vangitsee gangsteri Fabio Gonzalezin ja hänen joukkueensa, ja saa runsaasti julkisuutta. Mukana operaatiossa ovat Blink, Maze, Winter sekä Rollercoaster.
Joulukuu 1985: Secret Army suorittaa jouluna ja uutenavuotena hyväntekeväisyysoperaatioita useiden eri organisaatioiden yhteydessä. Winter loihtii lunta useiden koulujen pihoille, kaupungin joulukuusen oksille ja Hollywoodiin.
Huhtikuu 1986: Secret Army toimii apuna sairaalapalossa Venicessä.
Heinäkuu 1986: Secret Army auttaa poliisia vangitsemaan supervoimia omistavan monimurhaajan Warhammerin, joka on paennut Comptonin pahimmalle alueelle jossa edes poliisi ei uskalla liikkua. Comptonissa puhkeaa apokalyptinen tulitaistelu Warhammerin liittolaisten ja lainvalvojien välille, joka johtaa kahden poliisin kuolemaan ja usean haavoittumiseen; myös Maze ja Rollercoaster loukkaantuvat. Lopulta Winter ja Poltergeist onnistuvat vangitsemaan Warhammerin kyvyillään. Mukana Blink, Maze, Rollercoaster, Winter, Poltergeist.
Elokuu 1986: James Cameronin elokuvan The Bridge kuvaukset alkavat. Elokuvassa esiintyy useita supersankareita: Secret Armyn Blink, Rollercoaster sekä Poltergeist, muualta Yhdysvalloista tulleet Detroit Steel, Cloud ja Spelunker sekä Hong Kongin Dragons-supersankariryhmän Fortune.
Syyskuu 1986: People-lehden tutkiva journalisti saa selville Slickin olevan hoidossa kovien huumeiden liikakäytöstä, ja julkaisee jutun aiheesta. Blink myöntää Slickin lähteneen joukkueesta huumeongelmansa vuoksi. Uutisen julkistamisen vanavedessä Secret Army käynnistää äänekkään kovien huumeiden vastaisen kampanjan.
Tammikuu 1987: Rollercoasteria vastaan nostetaan syyte 14-vuotiaan tytön seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Syyte ei mene oikeuteen asti, mutta muutaman viikon ajan länsirannikon lehdissä on rumia otsikoita.
Helmikuu 1987: Secret Army järjestää massiivisen kovien huumeiden vastaisen hyväntekeväisyystapahtuman, joka yhdistää rock-konsertin ja supervoimaisen sirkusesityksen; supersankarijoukkueen lisäksi siinä esiintyvät mm. Cliff Richards ja Detroit Steel.
Kesäkuu 1987: Poltergeist eroaa Secret Armysta ja muuttaa raskaana olevan vaimonsa kanssa keskilänteen, omien sanojensa mukaan "yksityisyyden kaipuun tähden".
Elokuu 1987: Slick menehtyy heroiinin yliannostukseen Portlandissa, Oregonissa.
Syyskuu 1987: The Bridge julkaistaan, ja siitä tulee välitön hitti. Secret Army-lelut saapuvat markkinoille.
Lokakuu 1987: Clockwork liittyy joukkueeseen. Secret Army osallistuu pelastustöihin massiivisessa ketjukolarissa Santa Anan moottoritiellä. Mukana Blink, Rollercoaster, Clockwork.
Maaliskuu 1988: Winter on kuukauden Penthouse's Pet, esiintyen keskiaukeamakuvassa talvimaiseman keskellä pelkästään naamio ja saappaat yllään.
Huhtikuu 1988: Tarot liittyy joukkueeseen.


Etusivu * Kalifornian supersankariscene * Länsirannikon coolein supersankari