Arctic Light Incorporated

ulkopuolisen silmin

Arctic Light, Inc:in perusti 1980 Sean Tollier -niminen taloustieteilijä, supervoimaiseksi pelastustehtävien ja 'mahdottomien töiden' alan työryhmäksi. Hänen yksikkönsä alkuperäinen kokoonpano oli hän itse, Druid ja Tyler "Acidhand" Charles Tämä kolmikko, johdossa Tollier joka otti itselleen työnimen Human Tank, alkoi ottaa vastaan hyvin vaikeita pelastustehtäviä ja muita tavallisille ihmisille sopimattomia töitä. Tankin fyysinen voima, Druidin aistit ja Acidhandin materiansulatuskyvyt yhdessä toivat kolmikolle melkoisesti mainetta ja rahaakin, ja organisaatio alkoi vähitellen kasvaa.

Arctic Light on aina ollut avoimesti voittoon pyrkivä osakeyhtiö. Sen tärkeimpiä asiakkaita ovat kaupungit, suuret vakuutusyhtiöt ja muut hyvin varakkaat yhteisöt jotka tilaavat yli-ihmisiä paikalle onnettomuuden sattuessa. Yleensä tätä kautta Arctic Lightin ongelmanratkaisut ovat hyvin lähellä tavallista ihmistä. Arctic Light on tehnyt joitakin hyväntekeväisyysoperaatioita täysin maksutta, mutta tyypillisesti se ansaitsee viidestäkymmenestä tuhannesta Kanadan dollarista ylöspäin jokaisesta operaatiosta.

Osakeyhtiönä Arctic Light on hyvin rikas ja sen supervoimaisille työntekijöille maksetaan korkeaa palkkaa sekä avokätisiä bonuksia suoritettujen tehtävien mukaan. Yrityksen päämaja on pysynyt Montrealissa. Pääasiassa Arctic Light toimii Kanadassa ja Pohjois-Yhdysvalloissa, mutta menneisyydessä joitakin erityisesti sovittuja tehtäviä on suoritettu myös Atlantilla, Islannissa ja jopa Marokossa.

Arctic Lightin jäsenet ovat voimiltaan soveliaita vaikeisiin pelastus- ja katastrofitehtäviin, ja jokaisella on peruskoulutus pelastustoiminnasta. Arctic Light ei varsinaisesti pyri toimimaan poliisin apuna rikollisuutta tai terrorismia vastaan, vaikka pari kertaa se on päätynyt tähänkin asemaan, syynä nimenomaan Montrealin alueella ilmenevät yliluonnollisia voimia omaavat uhkaajat, joita yhtiö on pari kertaa palkattu taltuttamaan.

Julkisuudessa Arctic Light Incorporated ylläpitää hyvin näkyvää ja ihmisläheistä imagoa. Vaikka kaikki yrityksen supersankarit käyttävätkin sankarinimiä sekä hyvin erottuvia pukuja, eivät he pyri salaamaan henkilöllisyyttään yleisöltä. Arctic Lightin jäsenet hankkivat palkkatulojensa lisäksi sivuansioita erilaisilla PR-keikoilla kuten käymällä kouluissa puhumalla turvallisuuden puolesta tai tekemällä mainoksia. Kanadassa heillä on hyvin paljon mainetta ja suosiota.

Jäsenistö

Human Tank (Sean Tollier)	Perustaja	1980-
Druid   (Jennifer Wengarth)	Perustaja	1980-1983
Acidhand  (Tyler Charles)	Perustaja	1980-
Doughman  (Anders McDugan)			1981-1985
Inertia  (Anjelica Schnaas)			1982-
Silence  (Alex Romanov)  			1983-1984
Gryphon  (Peter Vance)  	    	1983-
Ranger   (Daniel Newman)    		1983-
Force   (William Yukon)			1984-
Napalm   (Albert Franklin)			1985-1987
Amber   (Michi Elïse LaRue)			1985-1987
Spectre  (Rowena Thomason)			1986-1987
Aquarius  (Christopher Sutton)			1987-
Human Tankin voimat toimivat käyttöenergiana taistelupanssarille jonka sisältä hän toimii. Panssarissaan hän on yliluonnollisen vahva ja kestävä.

Druid (eronnut) omisti joitakin yliluonnollisia aisteja.

Acidhand pystyy haihduttamaan ainetta koskettamalla - hän pystyy helposti leikkaamaan tiensä läpi terässeinästä kyvyllään.

Doughman (eronnut) osasi muovata ruumistaan kuten taikinaa.

Inertia muodostaa ympärilleen voimakentän, joka on äärimmäisen kestävä.

Silence (eronnut) pystyi imemään itseeänsä ääntä ympäristöstään.

Gryphon osaa lentää 200 km/h, ja on myös huomattavan vahva ja kestävä.

Ranger on voimakas, kestävä ja yliluonnollisen ketterä, sekä erinomainen lähitaistelija; hän omistaa myös hyvin tarkat aistit.

Force pystyy luomaan energiasta muodostuvia kiinteitä läpinäkyviä esineitä.

Napalm (eronnut) luo ja projektoi tulta ja on itse immuuni sille

Amber (eronnut) varastoi itseensä sähköä ja purkaa sitä.

Spectre (eronnut) on telepaatti.

Aquarius selviää veden alla ilman ongelmia, ui huomattavan nopeasti, ja pystyy kontrolloimaan vettä telekineettisesti.

Maineikkaita tehtäviä

1980, lokakuu: Valtaisa koulupalo Montrealissa keskellä päivää. Ihmiset (monta kymmentä) pelastetaan nopeasti ja tehokkaasti, sammutustyössä avustetaan palokuntaa. Tehtävä tuottaa paljon julkisuutta.

1982, elokuu: Montrealissa rakenteilla olevan pilvenpiirtäjän tukirakenteet pettävät ja rakennuksenalku luhistuu. AL saapuu paikalle kaivamaan ihmisiä esiin raunioista.

1983, kesäkuu: Teollisuusjätelastia kuljettanut juna suistuu raiteilta radanvarsilähiössä ja levittää myrkylliset jätteensä kaikkialle, myös Nipiganjärveen johtavaan jokeen. AL pelastaa loukkuun jääneita rautatietyöläisiä ja seudun asukkaita, sekä auttaa kemikaalijätteiden siivoamisessa.

1984, huhtikuu: Tulivuorenpurkaus Etelä-Islannissa, maavyörymä hautaa useita ihmisiä; AL saapuu evakuointiavuksi ja vahinkonotrolloijiksi useita päiviä kestäneessä operaatiossa.

1984, marraskuu: jättiläistulipalo Torontossa, teollisuusaluella. AL palokunnan apuna sammutuksessa.

1985, maaliskuu: ennätystulvat Minnesotassa, Yhdysvalloissa saavat osavaltion viranomaiset palkkaamaan Arctic Lightin apuun evakuointi- ja vahingonhallintatoimissa.

1985, joulukuu: Ottawassa saudiarabialaisen sheikin salamurhaamista yrittänyt supervoimainen terroristikaksikko Halflife ja Midas osoittautuu liian voimakkaaksi paikallisille lainvalvojille, joten Arctic Light puuttuu tilanteeseen ja ajaa heidät pois.

1987, toukokuu: Marokon rannikolle uppoaa laiva, joka oli lastattu täyteen teollisuusjätettä; Arctic Light kutsutaan onkimaan tynnyrit ylös paikallisten työntekijöiden kieltäytyessä työskentelemästä mahdollisesti saastuneessa vedessä. Tehtävä suoritetaan hyvällä menestyksellä.

1987, syyskuu: Arctic Light ottaa yhteen Nighthawks -nimisen yhdysvaltalaiseen superterroristijoukkon kanssa Acidhandin kotitalolla. Arctic Light toimittaa useita Nighthawkien jäseniä viranomaisten käsiin.

1987, lokakuu: Arctic Lightin jäsen Spectre pidätetään yhteistyöstä Nighthawkien kanssa. Vapaalle jääneet Nighthawkit hakevat vankeudessa olevat toverinsa pois ja vievät Spectren sekä myäskin terroristien avustamisesta epäillyn Amberin mukanaan, huolimatta Arctic Lightin pyrkimyksistä auttaa viranomaisia. Tämän tapahtuman yhteydessä julkisuuteen tulee tieto lainsäädännöstä, joka on vaivihkaa hyväksytty puolitoista vuotta sitten ja joka käytännössä rajoittaa superolentojen oikeuksia lain edessä merkittävästi; Arctic Light protestoi äänekkäästi (entisen) joukkuetoverinsa kohtelua lain käsissä.

1988, helmikuu: Ryhmä avustaa Newfoundlandin rannikolla hirmumyrskyn kouriin joutuneen matkustajalaivan väen pelastustöissä. Kaikki paitsi pari ihmistä saadaan turvaan, mutta laiva menetetään.


Etusivu * Acidhand lainsäädännöstä (engl.)