PROTECTORS

ulkopuolisen silmin

Protectors perustettiin maaliskuussa 1983, vähän sen jälkeen kun newmexicolainen supersankari Bubblegum menehtyi onnettomuudessa avustaessaan paikallisia viranomaisia pelastamaan loukkaantuneita kiipeilijöitä Kalliovuorten eteläosassa. Hautajaisissa paikalla ollut supersankari Trinity ehdotti muille paikalle saapuneille alueen sankarille jonkinlaisen yhteistyöverkon perustamista, ja sekä Mach Three sekä Crusher innostuivat ajatuksesta.

Saman vuoden aikana Protectors aloitti virallisesti toimintansa; sen päämajaksi tuli Dallas, jonne ryhmän jäsenet muuttivat. Supersankarijoukkuena ryhmän toimenkuva on sen nimen mukainen. Sen jäsenet vastaavat yhdessä ja erikseen useisiin hälytyskutsuihin enimmäkseen Teksasin, New Mexicon ja Oklahoman alueella sekä muutenkin avustavat viranomaisia näiden työssä. Protectors on virallisesti yksityisten kansalaisten muodostama aatteellinen järjestö, joka pyrkii tukemaan kansallisia ja paikallisia viranomaisia tavallisten ihmisten turvallisuuden ja onnellisuuden edistämiseksi. Protectors on omistautunut osavaltioiden ja valtakunnan lakien ylläpitämiselle ja katsoo velvollisuudekseen tukea lain valvojia kaikissa näiden toimissa. Ryhmän kaikki toiminta on aina hyvin julkista ja joukkueen jäsenet käyttävät kaikissa teoissaan yksityisten kansalaisten oikeuksia: he eivät yritä kiertää lakeja tai ottaa niitä omiin käsiinsä, vaan katsovat tehtäväkseen ylläpitää niitä. Protectoreilla on erittäin hyvä maine niin etelävaltioiden viranomaisten kuin tavallisen väestönkin keskuudessa, ja yleensä joukkueen jäsenten tarjoama apua otetaan mielihyvin vastaan.

Hälytyskutsuissa ja akuuteissa kriiseissä avustamisen ohella Protectorit tekevät myös yleisempää hyväntekeväisyystyötä. Jotkut heistä käyvät puhumassa yleisissä tilaisuuksissa, avustavat voimillaan julkisen hallinnon projekteissa tai tarjoavat apuaan rannikkovartiostolle tai kotipartioyksiköille. Aktiivipolitiikasta järjestö on pysytellyt erossa, joskin sen yleinen aattteellinen linja on melko selvästi konservatiivinen. Käytännössä kaikki Protectorit kannattavat vapaata kilpailua, vähäisiä aselakeja sekä perinteisiä arvoja perhe-elämässä ja uskonnossa.

Ryhmän kokoonpano on muuttunut vuosien kuluessa Crusherin muutettua itärannikolle (ja lopulta liityttyä sikäläiseen Storm Knights -supersankarijoukkueeseen) ja ryhmän hyväksyttyä kolmen uuden supersankarin jäsenyydet.

Jäsenluettelo

Trinity, Robert William Brody		Johtaja, perustaja	1983-
Mach Three, Peter Prescott		Perustaja		1983-
Crusher, Fred Corlens			Perustaja		1983-1986
Ghostrider, oikea nimi ei tiedossa				1985-
Wild Child, Leah Carpenter					1986-
Cloud, Charlene Whitman						1987-

Trinity on yliluonnollisen vahva, kestävä ja lentokykyinen, ja hänen äänensä on paljon kantavampi ja kuuluvampi kuin normaaleilla ihmisillä. 50-vuotias onnellisesti naimisissa oleva Trinity on edelleen luultavasti mantereen ellei maailman maineikkaimpia supersankareita; hän on myös Protectorsin johtaja, ja edelleen varsin aktiivinen julkisuudessa.

Mach Three on maailman nopein mies, jonka tärkein voima on kyky lentää jopa kolminkertaisella äänennopeudella. Lentäessään hänen ympärillään on suojakilpi, joka suojaa häntä satunnaisilta vaaroilta. Mach Three on nykyään myös naimisissa, eikä enää harrasta irtosuhteita.

Crusher on yli-inhimillisen vahva ja kestävä sekä lähes täysin mahdoton vahingoittaa. Hän toimii nykyään itärannikolla Storm Knightsissa.

Ghostriderin voimat ovat yleisölle hyvin hämärät. Ilmeisesti hän on yliluonnollisen kestävä, ja pystyy kulkemaan aineettomasti esteiden läpi. Hän välttelee julkisuutta eikä hänen taustastaan tiedetä juuri mitään.

Wild Child aiheuttaa ympärilleen pienoismyrskyn, jonka avulla hän pystyy liikuttamaaan suuriakin painoja koskettamatta niihin lainkaan. Hän ei ole julkisuudessa liioin paljoa itsestään kertonut.

Cloud on nuori levitointikykyinen sääkontrolloija, joka pystyy vaikuttamaan säätilaan jopa parin mailin säteellä haluamallaan tavalla. Ennen Protectoreihin liittymistään hän on tiettävästi ainakin näytellyt Hollywoodissa tieteisspektaakkelissa The Bridge.

Historiaa:

Maaliskuu 1983: Sopimus yhteistyöstä Trinityn, Crusherin ja Mach Threen välillä. Tiedotusvälineet alkavat kutsua kolmikkoa Protectorsiksi.
Huhtikuu 1983: Operaatio Oklahomassa auttamassa tornadoevakuoinnissa ja tuhojen korjaamisessa.
Kesä 1983: Supervoimainen mestarivaras Pharaoh ilmoittaa Protectorsille aikeestaan ryöstää Corpus Christin kulttuurihistoriallisesta museosta meksikolaisen kultaisen naamion ja haastaa joukkueen yrittämään pysäyttää häntä. Kun Pharaoh lopulta ilmestyy, sankarit saavat estettyä häntä varastamasta kohdettaan, mutteivät saa häntä kiinni. Varas jättää jälkeensä postikortin, jossa myöntää tappionsa ja onnittelee sankareita.
Joulukuu 1983: Joukkue kiertää halki Teksasin ja sen jäsenet puhuvat
erilaisissa joulujuhlatilaisuuksissa.
Toukokuu 1984: Joukkue auttaa poliisia ja FBI:a kaappaamaan Meksikosta
tuotavan huumausainelastin. Raskaasti aseistetut huumekuljettajat avaavat tulen sankareita kohti. Seuraa raju tulitaistelu, jossa kaksi huumekuljettajaa menehtyy ja kolme poliisia loukkaantuu vakavasti. Ilman supersankareiden läsnäoloa yhteenotosta olisi lehdistön mukaan tullut teurastus.
Syyskuu 1984: Scream murhaa Vernon K. Leeman -nimisen ammattirikollisen selliinsä Houstonissa. Protectors jahtaa Screamia halki Etelä-Teksasin, muttei onnistu saamaan häntä kiinni.
Lokakuu 1984: Meksikolainen murhaaja yrittää assasinoida Trinityn kiväärillä, muttei onnistu. Salamurhaaja jää kiinni ja todetaan mielenvikaiseksi.
Tammikuu 1985: Latinojengit käyvät veristä valtataistelua Houstonissa. Protectors avustaa poliisia näiden taltuttamisessa, mutta supersankareiden kyvyt eivät kovin paljoa tilanteessa auta.
Maaliskuu 1985: Protectors tekee lyhyen vierailun Meksikoon auttaakseen maanjäristyksen jälkeisissä korjaustoimissa.
Elokuu 1985: Superterroristi Inferno hyökkää pieneen sotilaalliseen tutkimuslaitokseen Kansasissa. Hän kärventää koko tukikohdan, aiheuttaen 30 ihmisen kuoleman ja haavoittaen satoja, ja katoaa paikalta. Protectors saapuu paikalle auttamaan tuhojen korjaamisessa.
Lokakuu 1986: Protectors ottaa yhteen Little Rock, Arkansasin Helvetin enkelit hakiessaan erästä näiden johtajaa poliisin kuulusteltavaksi. Moottoripyöräjengi taistelee raivokkaasti, mutta Protectors saa nämä taltutettua ilman henkilövahinkoja. Tapausta seuraa useita pidätyksiä.
Maaliskuu 1987: American Purity Legion -nimisen äärioikeistolaisjärjestön laiton koulutuskeskus joutuu poliisien piirittämäksi Louisianassa. Protectors avustaa poliiseja ratkaisemaan tilanteen väkivallattomasti.
Elokuu 1987: Pommiuhkaus tyhjentää koulun Houstonissa. Protectors auttaa evakuoinnissa ja etsintätöissä. Pommi löytyy ja puretaan.
Maaliskuu 1988: Protectors ottaa poliisin avuksi kiinni Schreckin veljeskaksikon, jotka yrittävät paeta Meksikoon murhattuaan dallasilaisen poliisin ja otettuaan tämän tyttären panttivangiksi. Veljekset tappavat kuusi ihmistä ennen kiinni jäämistään; toinen Schreck menehtyy ja toinen jää vangiksi. Panttivanki ei vahingoitu.
Heinäkuu 1988: Protectors auttaa pelastustyöntekijöitä suuressa moottoritieonnettomuudessa Austinin lähellä.


Etusivu * Teksasin skene