"Ammutaan heti kun vallankumous alkaa."

Aggressiivinen, ulospäinsuuntautunut, vihainen ja asioihin tarttuva Aktivisti on pohjattoman turhautunut siitä, että joutuu elämään typerien ja lyhytnäköisten karvattomien apinoiden kansoittamalla planetalla joka on menossa täyttä vauhtia helvettiin välinpitämättömyyden, ahneuden ja jähmeän ajattelun yhteistoiminnan tuloksena. Aktivisti pyrkii muuttamaan tämän, mutta ongelmat ovat suuria eikä hänellä ole yksin resursseja käydä niiden kimppuun. Tämän vuoksi hän purkaa raivoaan pienempiin epäkohtiin henkilökohtaisessa maailmassaan.

Aktivisti näkee pääasiallisina vihollisinaan ajattelemattomuuden ja piittaamattomuuden, ja tappelee niitä vastaan vimmaisesti. Sosiaalinen oikeudenmukaisuus, elinkelpoisen ympäristön säilyttäminen ja yleensä vastuullinen käytös ihmisiltä ovat asioita joita hän ajaa. Hänen näkemyksensä ovat varsin jyrkkiä ja hän katsoo pystyvänsä hyvinkin äärimmäisiin tekoihin aatteidensa puolesta. Hän on enemmän taipuvainen suuttumaan kuin masentumaan.

Eettisesti ja moraalisesti Aktivisti on persoonallisuusjoukosta vakaimmalla pohjalla: hän ei suostu koskaan valehtelemaan, eikä tahdo edes yrittää hämätä ketään tai suojata näitä karulta totuudelta. Hän saattaa suhtautua ihmisiin näennäisen julmasti, mutta silti tinkimättömän rehellisesti. Hän on moraalisesti hyvin utilitaristinen ja pyrkii mahdollisimman suureen hyvään mahdollisimman monelle.

Aktivisti on yllättävän taitava tulemaan toimeen toisten ihmisten kanssa. Vaikka hän ei kovin helposti siedäkään omistaan poikkeavia näkemyksiä ja monet pitävät häntä rasittavana tiukkapipona, hän on oppinut argumentoimaan diplomaattisesti ja suostuttelemaan muita katsantokannalleen. Hänellä on myös erittäin kehittynyt vastuuntunto ja taipumus ottaa komento jos kukaan muu ei sitä tee.

Muista persoonallisuuksista Aktivisti sietää lähinnä Ajattelijaa, jonka johtopäätösten toiminnallinen jatke hän katsoo mielellään olevansa (Ajattelija ei aina allekirjoita tätä). Roolipelaajaa hän pitää hyödyttömänä tyhjäntoimittajana, ja Seikkailija sekä Insinööri ovat hänestä suorastaan vahingollisia.

Tärkeitä asioita:

 • Inhimillinen vastuu. Ajatuksia siitä, mitä ihmisenä oleminen merkitsee. (ei vielä paikallaan)

 • Planeetta Maa, luonto, ekologinen tasapaino, globaaliset ongelmat. Tämä on varsin mutkikas juttu, ja linkkilistan kokoamiseen kuluu tovi.

 • Ruohonjuuritason ekologinen aktivismi. Pienempiä asioita ja siksi helpompi käsittää sekä noudattaa. Kasvissyöntiä, järkevää liikennettä, luomuruokaa ja muuta.

 • Poliittinen aktivismi. Seksuaalista tasa-arvoa, taloudellista tasapuolisuutta, suuryhtiöiden vastustamista...

 • Kontakteja - joitakin näistä siedän, paria jopa arvostan.


 • Dare Talvitie
  dare@iki.fi
  050-526 4011
  

  Ne muut olennot