Kuva (C) Orava, 
2000

"Tää nyt on ihan helppoa..."

Persoonallisuuskatraasta Insinööri ei todellakan nauti yleistä kunnioitusta, mikä on hieman epäoikeudenmukaista ottaen huomioon, että juuri hän elättää koko porukan. Insinööri on epäsosiaalinen bittinörtti joka rakastaa monimutkaisia laitteita ja käytännönläheisiä ongelmia, ja on oikein hyvä niiden parissa. Hänen oppimis- ja omaksumiskykynsä ovat huomattavat ja hänellä on hyvin paljon itseluottamusta.

Insinööri on varsin lyhytnäköinen ja konservatiivinen luonne, samoin kuin melkoisen moraaliton ja laiska hedonisti. Hän haluaa leikkiä kalliilla leluilla eikä häntä juuri kiinnosta miten hän ne käsiinsä saa tai mitä vaikutusta niillä on mihinkään muuhun. Hän ei halua muutosta omiin mukaviin oloihinsa - ja silti hän ikävystyy helposti, ja tylsistyneenä lähtee innolla ratkomaan vaikeita ongelmia vaikka keskellä yötä.

Sosiaalisesti Insinööri on täydellinen katastrofi. Hänellä ei ole mitään halua tai tarvetta tulla toimeen muiden ihmisten kanssa, ja suurta osaa näistä hän aktiivisesti inhoaa. Hän osaa halutessaan käyttäytyä pinnallisen miellyttävästi, muttei kovin usein näe tähän tarvetta. Hän kimpaantuu ja turhautuu todella helposti, ja on pahalla tuulella ollessaan vielä tavallistakin rasittavampaa seuraa. Hänellä on joitakin tuttavia, enimmäkseen ihmisiä jotka hän kokee kaltaisikseen halussaan ratkoa käytännön ongelmia ja puuhailla mutkikkaiden laitteiden parissa.

Huolimatta yleishyödyllisyydestään Insinööri ei oikein tule toimeen muiden persoonallisuuksien kanssa. Aktivisti ja Insinööri ovat suuren osan aikaa tavoitteiltaan vastakkaiset, ja molemmat ovat hyvin vahvasti mielipiteidensä takana (toisaalta, vastikään heille löytyi yhteinen kiinnostuksen kohde nettiin ja sananvapauteen liittyvistä asioista, jotka konkreettisesti häiritsevät Insinöörin vapautta tehdä mitä hän tahtoo). Ajattelijan teoriapainotteisiin ajatusketjuihin Insinöörillä ei juuri riitä kärsivällisyyttä, ja Roolipelaaja pitää ihmisistä liikaa saadakseen Insinöörin kunnioituksen; toisaalta hän nauttii Roolipelaajan tarjoamista tilaisuuksista luoda mutkikkaita rakennelmia. Seikkailijan kanssa Insinöörillä on jatkuvasti kädenvääntöä siitä, miten Insinöörin ansaitsemat rahat pitäisi käyttää. (Jos Seikkailijaa ja Insinööriä ei olisi, koko katras voisi edelleen elää kahdellasadalla eurolla kuussa... ja jos Insinööriä ei olisi, asiat myös olisivat näin.)

Valikoituja asioita:

 • Työ. Helsingin yliopiston Luonnontieteellinen keskusmuseo maksaa tällä hetkellä palkkani. Työnkuvani on lähinnä järjestelmäylläpitoa ja hallinnollista sumffaraata, vaihteeksi ilman esimiesvastuuta tai tukitehtäviä. Jonkinlainen curriculum vitae täytyi myös tehdä.

 • Yleinen bittinörttäys. Tätä varten täytyi tehdä oma linkkisivu, tavaraa kun on paljon.

 • Kontakteja ulkopuolisessa maailmassa.


 • Dare Talvitie
  Katajanokanranta 11 C 32
  00160 Helsinki
  dare@iki.fi
  050-526 4011 (käpälä)
  

  Ne muut