Viimeisen parin vuoden aikana turkulaiset larppaajat ovat ottaneet tavakseen istua Cosmic Comic Caféssa puhumassa mm. livepelillisiä. Pelottavan usein keskustelussa on syntynyt vaihtelevan tasoisia livepeli-ideoita.

Varoitukseksi jälkipolville olen kerännyt tälle sivulle kaikki muistamani liian kaakaon ja ryhmätyhmyyden synnyttämät livepeliajatukset, sekä niiden kohtalon.


Head: The Floating

Tila: Ideatasolla

Peli leijuvista irtileikatuista päistä. Pelaajat pelaavat näitä. Pelissä oli ihan oikea pointtikin, mutta peli-idean pyörittely käsitteli lähinnä irtopäiden toteuttamista. Idea nousee esiin edelleen aina välillä.

Draco Gastronomicus

Tila: Ideatasolla

Lohikäärme on syönyt pienen kylän, ja ainoat eloonjääneet ovat lohikäärmeen vatsassa. Peli pelataan limaisilla pressuilla peitetyssä puolitäydessä uima-altaassa, ja uusia hahmoja valuu paikalle aina välillä lohikäärmeen kidasta (vesiliukumäestä). Peli koostuu lähinnä hahmojen keskinäisestä syyttelystä ja sättimisestä, tietä ulos ei ole, ja jossain vaiheessa madon ruuansulatus varmaan tappaa koko porukan.

Before Draco Gastronomicus

Tila: Ideatasolla

Draco Gastronomicusin prequel. Metsäfantsua, jossa itsesuojeluvaistoton seikkailijaporukka on juuri käynyt ärsyttämässä nukkuvaa lohikäärmettä ja juoksee nyt henkensä edestä pakoon. Peli päättyy kun lohikäärme löytää ja nielaisee seikkailijat, mikä johtaa Draco Gastronomicukseen. On vielä epäselvää, miten tämä pelin kohokohta toteutettaisiin ("HOLD! Off-game, lohikäärme laskeutui just tähän, ja söi teidät kaikki... joo, ei auta vaikka voittaisit KPS:n.") mutta metsässä juokseminen on ainakin helppoa ja hauskaa.

After Draco Gastronomicus

Tila: Ideatasolla

Seikkailijat ja kylän syöneen lohikäärmeen tarinaan oli vielä kolmaskin osa, mutta sen sisältöä en muista. Se ei voinut olla kovin hyvä. Mieleen tulee visioita Jurassic Parkissa olleesta kuplavolkkarin kokoisesta dinosauruksen hyi-hyistä.

Åbo By Night

Tila: Tehty!

Mittatikku kaikille huonoille peli-ideoille, älytön ajatus joka vaan ei suostunut kuolemaan. Vampirea, jossa Elysium on karaoke-baari, ja jossa pelataan karaokea laulavia vampyyreja. Idea syntyi alunperin aprillipilaksi, mutta lukuisat tiedustelut ja ilmoittautumiset ovat saaneet pelinjärjestäjät toistuvasti palaamaan peli-idean pariin.

Keväällä 2007 tämä peli viimein toteutuu. Monet toivovat, että niin ei kävisi, koska se veisi WoD:ilta sen vakavan ja arvokkaan maineen. Pelin vastuuhenkilöt tahtovat pysyä nimettöminä, varmaankin koska aikamme noidanmetsästäjäkenraali Anna Lintunen on yhdistänyt pelin "satanismiin ja gotiikkaan" kuuluisassa Etelä-Suomen Sanomien keskustelussa.

Mars

Tila: Projektispeksien tasolla

Kunnianhimoinen scifipeli-idea Mars-siirtokunnasta. Harvinaisen vakava ja älykäs idea ollakseen lähtenyt Cosmicista. Ajatusta kehiteltiin jonkin aikaa periaatteella "emmehän me tätä oikeasti ole tekemässä, mutta jos sen tekisimme, tekisimme sen näin...", kunnes ryhmä tuli järkiinsä.

Tortilla Sunrise

Tila: Kirjoitusvaiheessa

Jesseä-ja-retkipatjaa -hintaluokan kyberpunkpeli Mexico Citysta. Hassuja espanjankielisiä nimiä ja Rio Granden eteläpuolista urbaania ahdistusta. Ottaen huomioon projektin alkuperän tämä hanke on osoittautunut yllättävän elinkelpoiseksi. Saattaa toteutua joskus.

Turkulainen kaappilarpspektaakkeli

Tila: Ideatasolla

Ropeconia varten pompoteltu ajatus suuresta joukosta pelejä, jotka pelattaisiin yksin kaapissa. Yhdenhengenpelaukseen kuuluisi scifiä, mysteeriä ja ehkä fantasiaakin - ja teemoiksi olisi varmaankin saatu yksinäisen ahdistuksen ja introspektion lisäksi seikkailua, jännitystä ja ehkä jopa ihmissuhteita. Kukaan ei kuitenkaan jaksanut näitä pelejä ryhtyä kirjoittamaan.

Prinssi Nastirh

Tila: Toteutunut

Jotkut kahvilan vakiovieraat tahtoivat fantasiapeliä. Lupasin kirjoittaa sellaisen, ja reilussa viikossa tämä onnistuikin. Seuraavaksi pelille löytyi jopa järjestäjä. Peli pelattiin Sauhuvuorella 20.5. 2006, sateessa ja yleisessä sähläyksessä, se ei ollut erityisen onnistunut, mutta silti ehkä uusitaan myöhemmin.


Roolipelaaja