Päivitetty ke 31.10. 2035

YHTEENOTTO SAKSAN JA BELGIAN RAJALLA

Tarkemmin määrittelemätön Belgian maavoimien komppania osui tänä aamuna Saksan puolelle rajaa. Rajaloukkausta seurasi lyhyt mutta intensiivinen kahakka, kun Saksan rajavartio-osaston vaatimuksia palata välittömästi ei kuunneltu. Rajavartio-osasto ampui varoituslaukauksia tunkeutujien suuntaan, minkä seurauksena tunkeutujat avasivat tulen kohti. Seuranneessa yhteenotossa belgialainen osasto tuhottiin ja eloonjääneet joko pakenivat tai jäivät vangiksi.

Saksan sotavoimien edustaja, eversti Mannfred Hochstetter valittaa tapahtunutta, ja pitää välikohtauksen todennäköisimpänä syynä kurin murtumista rajan ylittäneessä yksikössä. "Yksinkertaisia virheitä sijainnin suhteen ei nykyisellä sateliittipaikannuksella enää tapahdu. Me oletamme, että tämä joukko oli liikkeellä ryöstelytarkoituksissa. Tiedämme Belgian sotavoimien keskusjohdon olevan kaaoksessa, joten ei ole varsinaisesti merkillistä, että yksittäiset osastot sortuvat kansainvälisen lain rikkomiseen."

"Saksan raja-alueiden puolustaminen on meille yhtä tärkeä kuin ennenkin", Hochstetter sanoo. "Nykyisessä kriisitilanteessa joudumme puolustamaan kansalaisiamme ulkoisilta uhilta, jotka pakenevat kaaosta omilla maillaan ja yrittävät tehdä ryöstöretkiä muualle."

Saksan länsialueiden maajoukkojen arvioidaan olevan Influenzasta parhaiten selvinnyt eurooppalainen sotilasjoukko. Maan korkeimmat viranomaiset kuitenkin vakuuttavat, ettei sillä ole mitään aikomusta ryhtyä käyttämään sotilaallista mahtiaan naapureitaan vastaan.

"Sisäiset ongelmat ovat nyt tärkeimpiä meille, kuten niiden pitäisi olla muillekin", toteaa prikaatinkenraali Kristel Feurabend. "Meidän kaikki huomiomme on keskittynyt epidemian pysäyttämiseen ja sen aiheuttamista tuhoista selviämiseen. Samalla kun toivumme hävityksestä pyrimme toki auttamaan muitakin, mutta meillä ei ole mitään aikomusta ryhtyä sotilastoimiin ellei joku uhkaa meitä."

Belgian sotilas- tai siviiliviranomaisia ei ole lokakuun alun jälkeen tavoitettu, joten kommenttia heiltä ei saatu.